deneme bonusu

Sitemize köşe yazarı aranıyor

Haber sitemize bay ve bayan köşe yazarı, editörler aranıyor

Sitemize köşe yazarı aranıyor
Ulusal habercilikte hızla yükselen haber sitemiz Kayabasimahallesi.com’da, gönüllülük esasına dayalı olarak hafta da en az bir yazı yazmak şartıyla (Gündem, siyaset, spor fark etmez) bay ve bayan köşe yazarları ve editörler arıyoruz. (Ofise gelme zorunluluğu yoktur, çalışmalar evden de yapılabilir) Siz de yazın, sesinizi milyonlara duyurun...
 
İşte Kayabasimahallesi.com için yazarlık başvuru şartları
 
•  -1 adet vesikalık fotoğraf. Yüzünüz önden net şekilde gözükmeli.
•  -Gerçek adınızı soyadınızı, mail adresinizi ve gerçek fotoğrafınızı kullanmalısınız.
•  -Öncelikle alıntı değil, (herhangi bir sitede yayınlanmış olsa dahi) kendi yazılarınızı yazmalısınız. 
•  -Haftada en az 1 yazı ekleme zorunluluğu vardır.
•  -Başvurunuz uygun görüldüğü takdirde size kullanıcı adı ve şifre verilecektir.
 
Başvurularınızı info@kayabasimahallesi.com adresinden ya da BURADAN yapabilirsiniz.
 
KÖŞE YAZARLIĞI NEDİR?
Açıklamamıza ‘köşe yazısının’ tanımını kısa bir şekilde açıklayarak başlayalım. Köşe yazısı: Güncel hayatta gelişen Güncel olayları ve siyasal konuları kapsayan, dergi ve gazetelerin belirli kısımlarında yayımlanan, yazarının imzasının bulunduğu başlıklı yazılara konulan isimdir.
 
Köşe yazısı; güncel hayatta gelişen olaylarla alakalı olup, siyasal, toplumsal, kültürel gerçekleri ortaya çıkarma, bu şekilde kamuoyu oluşturmayı ve yönlendirmeyi hedefler. Makalenin küçük şeklidir. Mektup, deneme, öykü, söyleşi gibi diğer yazınsal türlerden de faydalanır. Yalın, yalın olduğu gibi de yoğun bir anlatım şekline sahiptir. Düşünsel bir planla hazırlanır.
 
YAZAR NEDIR?
Köşe yazısının ne demek olduğunu ve birçok örnekten yararlanıldığına dair İlhan Selçuk bir yazısında şu ifadeleri kullanıyor. Denemedir. Öykücülüktür, oyundur, mizahtır, eleştiridir, mektuptur, yumruktur, dertleşmedir. Direniştir, söyleşidir, açıklamadır, günden güne değişir, renkten renge dönüşür.
 
Yazar nedir peki bunun tanımı yapabilir miyiz? Her kalemi eline alan ve beynindekileri aktaran kişi yazar mı? Tabi ki yazarı yazma işlemini yapan olarak ele alırsak böyle basit bir tanım yapabiliriz. Ama yazar için yapılacak, onun önemi belirtecek türden tanımlar var. Mesela bir tanesi şöyle: Yazar, dünyanın niçini’ni nasıl yazmalı’nın içine tamamıyla gömen insandır. Bir başka tanım da şöyle: Yazar, kendi yapısıyla dünyanın yapısını sözün yapısı içinde kaybeden tek kişidir. Gerçek onun için tek bahanedir. Yazar için şu tanım da dikkat çekici onun edebiyatla ilişkisi açısından: Kuşkusuz edebiyat bir lütuf değildir. İnsanı yalnızca sözle sergilemeye (yani bir biçimde özünü ortaya koymaya)götüren tasarıların ve kararların bel kemiğidir. Bunu isteyen kimseye yazar denir.
 
POLİTİK İDEOLOJİNİN BASINDAKİ TARİHSEL SÜRECİ
Siyasal içerikli gazeteler 18. yy’ın başlarında çıkmaya başladı. Bunlar daha çok parlamento tartışmalarını ileten gazetelerdi. Daha sonra gazeteler parti yayım organı olarak çıkmaya başladı. 18.yy gazetelerinin gelişimi sırasında; fikir haberlerini, gazetelerdeki baş yazı-yorum köşeleri ifade etmeye başladı. Bu köşe yazılarıyla gazeteler popüler davanın rolünü üstlenici olarak görülmeye başlandı.
 
Günümüzde köşe yazarı okurların bilme, öğrenme isteklerini karşılamak ister. Onları bilinçlendirmek, düşünsel gelişimini hızlandırmak amacındadır. Böylece yorumsal yönü ortaya çıkmış oluyor.
 
Önceden toplumsal ve siyasal sorunlara değinilirken, fazla derinlere inilmiyordu. Günümüzde konu seçimimdeki özgürlük arttıkça köşe yazısı günlük olayların yanında politik ideolojiye de yer vermeye başladı. Düzeni, rejimi, iktidarları eleştiren, okuyucunun kafasında soru işaretleri oluşturmaya çalışan bir hal almıştır yazarlar. Bazen kendini tam ifade etme olanağına sahip olmasa da genel anlamıyla düşüncelerini anlatabilir. Bazen de kendisi kapalı olmayı tercih eder. Bir roman ya da başka bir kitabı okurkenki gibi köşe yazılarının da satır aralarına girmek gerekir.
 
KİTLE İLETİŞİM ARÇLARINDA İDEOLOJİ
Köşe yazarlığından önce gazetelerin hatta en geniş olarak kitle iletişim araçlarının ‘simgesel gücü kullanma yani bir ideolojiyi kullanma, buna sahip olma kaygısı vardır. Mesajla ulaşılan kitle doğrudan yanıt vermese de iletilen mesaj mutlaka bir ideoloji taşımakta. Kitle iletişim araçları insanların inanç ve davranışlarını etkileyebilirler. Bu bağlamda düşünecek olursak; köşe yazıları böyle etkili bir aracın parçası olarak zaten politik bir söylem özelliğini kazanıyorlar. Ve gazetelerin içinde politik ideolojinin en belirgin olduğu ağırlık kazandığı yer köşe yazıları. Gazetelerin ilk görevi haber vermektir. Köse yazısının ise günlük yaşantının, iktidar faaliyetlerinin, dış politikanın nabzını tutmak, tartışmalar yaratmak, yorumlamak, ayrıntılara ışık tutmaktır diyebiliriz. Köşe yazısında fikir, duygu yoğunluğu vardır. Objektiflikten uzaklaşır yazar. Yazar objektifliğin aksine öznel, farklı olduğu oranda başarılıdır.
 
KÖŞE YAZARLARI NE KADAR ÖZGÜR?
Gazetede köşe yazara aittir. Adeta dünyasıdır orası onun. Kösesinin bir adı vardır. Yazar belli bir üslup geliştirir. Her şeyi anlatabilir. Başından geçen öznel bir konuyu anlatırken bile gündeme göndermeler yapabilir. Başka köşe yazarlarına atıfta bulunur. Devlet yöneticilerine karşı tamamıyla muhalif olabileceği gibi yanlarında da olabilir.
Yazarlar bu dünyada hiç özgür değiller diyemeyiz. Ülkemizde çok da serbest olduklarını da söyleyemeyiz. Ama gazetenin belirgin çizgisini geçmeden yine de kendileri olabilirler. Gazete sahipleri, kanunlar belirli sınırlar çizerler çalışan da buna uyar mantığı ağırlığını koysa da ortaya çıkan şey bir fikir ürünü olduğu için özgürlük vardır. Ayrıca hiç özgür değiller canım, bazı güçlerin dili oluyorlar demek yazarlık gibi birikim, belli bir kültür isteyen, ciddi bir işi çok hafife almak olur. Aynı gazete içinde tamamen farklı görüşleri benimseyen yazarlar görebiliyoruz.
 
Yazarın bu dünyasını bir masa gibi düşünelim. Yazar şirkette masasını istediği gibi kullanmakta özgürdür. Üzerine çiçek koyabilir, çekmecelerine de... Ama masanın şirket içinde nerede duracağı bellidir. Ve masasını kullanırken rahatsız edici olmamaya özen gösterir.
 
ETİKETLER: ücretli yazar aranıyor, dergi yazarı aranıyor, haber sitesine ücretli köse yazarları aranıyor, freelance yazar aranıyor, yazar aranıyor 2017, ücretli yazar aranıyor 2017, gazete köşe yazarı aranıyor, deneme yazarı aranıyor, evden çalışacak editör aranıyor, editör arayan siteler, editör iş ilanları, freelance editör iş ilanları, içerik editörü iş ilanları, editör aranıyor 2017, internet editörü iş ilanları,ek iş yapmak istiyorum,hafta sonu ek iş,ek gelir getiren işler,evde ek iş ilanları,ek iş arıyorum,evde ek iş veren firmalar,evlere ek iş gönderilir,evde ek iş yapmak istiyorum,evde iş imkanı telefon numaraları,evde iş yapmak istiyorum,evde iş ilanları 2017,evde iş imkanı arayanlar,evde iş arıyorum,evde iş imkanı istanbul
Köşe yazarı aranıyor Köşe yazarı arayanlar Köşe yazarı iş ilanları evden ek iş imkanı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Başakşehirli Gençler Bütef’e Yoğun İlgi Gösterdi
Başakşehirli Gençler Bütef’e Yoğun İlgi Gösterdi
Arslan Halı Yıkama: İstanbul'un Tercihi!
Arslan Halı Yıkama: İstanbul'un Tercihi!