deneme bonusu

Halep son durum 2016 (video)

Beşşar Esed rejiminin Halep'in yüzde 98'ini ele geçirdiği açıklamalarının yapılmasının ardından kentte var olan katliam büyük bir kıyıma dönüştü. Esed rejimi, sivil halkı sokaklarda vahşice katlederken, 100 bin sivilin katliamla karşı karşıya olduğu belirtiliyor. Halep'teki halkın, 'Dünya bize yardım etmedi' çığlıkları devam ederken Esed rejimi yandaşları ise kente gelip katliamın zaferini kutladı.

Halep son durum 2016 (video)
Suriye'nin aylardır abluka altında bulunan Halep şehrinin doğusu Esed rejimi tarafından kuşatıldı. On binlerce sivilin katliam tehlikesiyle karşı karşıya olduğu şehirde, dün gece onlarca sivil sokak ortasında acımasızca katledildi.
 
Dün yapılan açıklamada, muhaliflerin kontrollerindeki 4 bölgeden daha çekilmek zorunda kaldığı ve kuşatma altındaki yaklaşık yüz bin sivilin, 8 kilometrekarelik bir alana sıkıştığı belirtilmişti. İlerleyen saatlerde ise, Beşşar Esed'in askerleri ve onlara bağlı Şii teörirstler kentte büyük bir kıyım yaparak, Halep'te 13 kadın ve çocuğu diri diri yaktı, 67 erkeği kurşuna dizdi.
 
Aynı gece Suriye'nin Hama kentinde rejim uçakları kimyasal gaz kullanarak 85 sivil katletti.
Suriye'de 5 yıldır acımasız katliamlar yapan Beşşar Esed'in yandaşları ise, gece saatlerinde Halep'in rejimin kontrolüne alınmasını kutladı. Şehrin bir tarafında insanlar vahşetle katledilirken, Esed yandaşlarının 'katliam kutlaması'ndan utanç görüntüleri yansıdı.
 
Suriye'nin Halep kentinde insanlık katledildi
Suriye'nin aylardır abluka altında bulunan Halep şehrinin doğusu Esed rejimi tarafından kuşatıldı. On binlerce sivilin katliam tehlikesiyle karşı karşıya olduğu şehirde, dün gece onlarca sivil sokak ortasında acımasızca katledildi.
 
6 kilometrekarede can pazarı yaşanıyor
Suriye'nin doğu Halep bölgesinde Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin şiddetli saldırısı altındaki muhaliflerin 3 bölgeden daha çekilmesinin ardından onbinlerce sivilin hapsolduğu 6 kilometrekarelik alanda can pazarı yaşanıyor.
 
Halep'teki Anadolu Ajansı muhabirleri, muhaliflerin dün öğle saatlerinden sabaha kadar süren şiddetli saldırılarda Bab Antakya, Bustan el Kasr ve tarihi Emevi Camisi'nin bulunduğu Cellum bölgelerinden çekilmek zorunda kaldığını söyledi.
 
Böylece, doğu Halep'te muhaliflerin kontrol ettiği alan 8,6 kilometrekareden 6 kilometrekareye düştü.
Şii milisler ve Esed ordusu, sığınacak yeri kalmayan ve bölgeden çıkamayan sivillerin durumunu gözetmeksizin 6 kilometrekarelik alanı havadan ve karadan ağır silahlarla vuruyor.
Şiddetli saldırılar ve iletişim araçlarının büyük ölçüde devre dışı kalması nedeniyle sivil katliamının boyutları tam olarak tespit edilemiyor.
 
İstanbul ve Ankara'da gece protestosu
Halep'teki katliama tepki gösteren Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bulunan Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplandı.
"Emperyalist Rusya, Suriye'den defol" pankartı taşıyan grup, Halep'teki saldırılarda yaşamını yitirenler için dua etti. Beşşar Esed, Rusya ve İran aleyhine slogan atan katılımcılar, Fatiha Suresi'ni okudu.
 
Sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği önünde toplanarak bu ülkenin Suriye politikalarını ve Halep'teki sivillere yönelik saldırıları protesto etti.
Büyükelçilik binası önünde gece geç saatlerde toplanan grup, başta Rusya olmak üzere Suriye'de rejimi destekleyen İran ve Çin aleyhine slogan attı.
 
BM alarmda
BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, yaptığı yazılı açıklamada, BM'nin Halep'teki durumu bağımsız olarak gözlemleme imkanı bulunmadığını ancak bölgeden katliam haberleri geldiğini belirtti.
 
Fransa'dan yardım çağrısı
Fransız siyasetçiler Halep'teki savaşın bitmesi için yardım çağrısında bulundu. Gazimuhtarpaşa Bulvarı'ndaki Suriye'ye yardım gönderen bir dernekte aralarında yabancıların da bulunduğu basın mensuplarıyla bir araya gelen Fransa milletvekilleri Cecile Duflot ile Patrick Mennucci, Paris 2'nci Bölge Belediye Başkanı Jascues Bouttault, yaptıkları basın açıklaması ile Halep'te yaşanan savaşın durdurulması için çağrıda bulundu.
 
Halep'te haftalardır devam eden katliamlarda binden fazla sivil öldürüldü. Esed rejiminin karadan yoğun bir şekilde saldırdığı Halep'e Rus savaş uçakları da havadan destek sağladı. Halep'te yaralıların tedavi olacağı ne bir hastane kaldı, ne de ekmek alabilecekleri fırın. 100 bin Haleplinin dün sokaklarda uyuduğu belirtiliyor.
 
Ev ev dolaşıp yakaladıklarını öldürdüler!
halep son durum halep düştü halep nerede halep son dakika halep harita halep haberleri halep ölüyor esad halep nerde halep için dua halep de son durum suriye halep halep neden vuruluyor halep düştü mü ihh halep halepçe katliamı esed kimdir suriye ihh esed halep yanıyor halepte son durum halep katliamı halep son dakika haberleri halep neresi
halep son durum halep düştü halep nerede halep son dakika halep harita halep haberleri halep ölüyor esad halep nerde halep için dua halep de son durum suriye halep halep neden vuruluyor halep düştü mü ihh halep
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Başakşehirli Gençler Bütef’e Yoğun İlgi Gösterdi 29 Nisan 16.39
Başakşehirli Gençler Bütef’e Yoğun İlgi Gösterdi 29 Nisan 16.39
Arslan Halı Yıkama: İstanbul'un Tercihi!
Arslan Halı Yıkama: İstanbul'un Tercihi!