Başakşehir'de 5. Millet bahçesi hizmete açıldı

Başakşehir'de 5. Millet bahçesi hizmete açıldı

Başakşehir, beşinci millet bahçesi Altınşehir'de açıldı. 58 bin metrekarelik alanda yeşil keyfi sunan bahçe, kaykay pisti, kütüphane, spor alanları ve Mola Kafe ile zenginleşiyor.

BAŞAKŞEHİR - 2024-01-20 22:18:30

Millet bahçeleri, yeşil alanları ve doğasıyla öne çıkan Başakşehir, beşinci millet bahçesini Altınşehir mahallesine kazandırdı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Altınşehir Millet Bahçesi'nin açılışıyla ilgili olarak, “Söz verdiğimiz gibi Altınşehir mahallemize harika bir millet bahçesi kazandırdık” açıklamasında bulundu.

Başakşehir Belediyesi, yeşil alan yatırımlarına bir yenisini daha ekleyerek Altınşehir Millet Bahçesi'ni tamamladı. Kayaşehir, Hoşdere, Ayazma ve Altınşehir Millet Bahçesi olmak üzere beşinci millet bahçesini hizmete açan Başakşehir, bu sayede toplamda 58 bin metrekarelik bir alanı yeşil alanlara dönüştürmüş oldu.

Başkan Kartoğlu, Altınşehir Millet Bahçesi'nin detayları hakkında şu bilgileri verdi: “818 ağaç, bin 100 metre uzunluğunda bisiklet ve yürüyüş yolu, 800 metrekarelik kaykay pisti, engelsiz çocuk oyun alanı, kapalı halı saha ve basketbol sahası gibi birçok etkinlik alanını içinde barındıran yeni yaşam alanımız, 25 bin 720 metrekarelik yeşil alanıyla dikkat çekiyor.”

Başkan Kartoğlu ayrıca, Altınşehir Millet Bahçesi'nde kitap dostları için özel bir kütüphane oluşturulduğunu ve enerji tasarrufu için 66 güneş enerjili aydınlatma direği kullanıldığını belirtti. Başkan, millet bahçesinin içindeki kamelyaların yanı sıra Mola Kafe'nin de hizmete girdiğini ve bu kafede Başakşehirlilerin kahvelerini yüzde 50 indirimli alabileceklerini ifade etti. Başkan Kartoğlu, “Başakşehir'e yeşil çok yakışıyor” diyerek, millet bahçesinin çeşitli aktivitelerle dolu bir yaşam alanı sunacağını vurguladı.

Advert
DİĞER HABERLER

Nöbetçi eczaneler