Başakşehir'de LGS ve TYT Deneme Sınavı Heyecanı

Başakşehir'de LGS ve TYT Deneme Sınavı Heyecanı

Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin seviyelerini tespit etmek amacıyla LGS ve TYT deneme sınavları düzenledi. İlk sınavlara 7,467 öğrenci katıldı. TYT sınavına ise 4,636 öğrenci katıldı.

BAŞAKŞEHİR - 2024-01-21 01:18:22

Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin her alanda kendilerini geliştirmeleri için çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda, 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin seviyelerini tespit edebilmeleri amacıyla Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Temel Yeterlilik Testi (TYT) deneme sınavları yapıldı. İlk deneme sınavlarına yoğun bir katılım oldu.

LGS deneme sınavında Başakşehir’deki 32 ortaokuldan 7,467 öğrenci ter döktü. 8. sınıf öğrencileri, sınavda sözel alanda 50, sayısal alanda ise 40 soru yanıtladı. TYT deneme sınavında ise 4,636 öğrenci yer aldı. Sınav, Türkçe, matematik, sosyal bilimler ve fen bilimleri sorularından oluştu ve 165 dakika sürdü.

Başakşehirli ortaokul ve lise öğrencileri, deneme sınavlarından memnuniyet duyduklarını ifade etti. Seviyelerini ölçme imkânı yakalayan Başakşehirli gençler, deneme sınavlarının devam etmesini talep etti.

Öğrenciler, deneme sınavlardan ötürü Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’na teşekkür etti. LGS deneme sınavının sonuçları ve TYT deneme sınavının sonuçları ise Başakşehirli mobil uygulamasından öğrenilebilecek.

DİĞER HABERLER

Nöbetçi eczaneler