Kanal İstanbul Projesi, 26 bin hektar alana yapılacak

Kanal İstanbul Projesi, 26 bin hektar alana yapılacak

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Murat Kurum, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kanal İstanbul Projesi güzergahının 26 bin hektar alanı kapsayacağını belirtti.

EKONOMİ - 2018-11-25 17:42:10

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Murat Kurum, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kanal İstanbul Projesi güzergahının 26 bin hektar alanı kapsayacağını belirtti.

Kanal İstanbul Projesi hakkında önemli açıklalarında yapıldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2019 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin Kanal İstanbul Projesi ile ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi arazisinin 26 bin hektar alanı kapsadığını söyledi. Kanal İstanbul Projesi hakkında önemli açıklamalar yaparak Kanal İstanbul Projesi hakkında akıllardaki soru işaretlerini yanıtlayan Kurum, Kanal İstanbul Projesi çevresinde kurulacak yatay mimari hakkında da önemli bilgiler verdi. İşte bakan Kurum'un Kanal İstanbul Projesi ile ilgili açıklamaları...

Kanal İstanbul Projesi ile alakalı önemli açıklamarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili "2 milyon nüfuslu 2 uydu kent yapıyorsunuz" iddialarına yönelik soru üzerine şunları kaydetti:

"Kanal İstanbul Projesi, 26 bin hektar alanı kapsamakta. Kanal İstanbul Projesi ile planlanan nüfus sadece 500 bin kişidir. Kanal İstanbul Projesi yatay mimarinin uygulandığı bir proje olacaktır. Kanal İstanbul Projesi çevresinde maksimum 4-5 katlı yapılara izin verilecektir. Kanal İstanbul Projesi çevresindek bu binaların büyük bir kısmı da bölgedeki yakın ilçelerdeki dönüşümde rezerv konut olarak kullanılacaktır. Oradaki anlayış ve mimari kültür de inşallah bizim değerlerimizi yansıtacaktır."

“DENİZ KİRLİLİĞİNİ TEMİZLEMEK KOLAY DEĞİL”

Kanal İstanbul Projesi hakkında değerlendirme ve bilgilendirme yapan Bakan Kurum, İstanbul Boğazı'ndan yılda yaklaşık 40 ile 50 bin arasında gemi geçtiğine dikkat çekerken, "En son Foça'da da yaşanan olayda gördük ki, denizde yaşanan bir kirliliği gidermek için sadece Foça'da 25 milyon lira bedel harcadık, bir ay çalıştık. İnanın çok kolay olmuyor bunları temizlemek" şeklinde konuştu.

“AMACIMIZ, YENİ ŞEHİR YARATMAK DEĞİL”

Kanal İstanbul Projesi değerlendirmesinde bir tankerin de Boğaz'daki bir yalıya çarptığını anımsatan Kurum, "Dolayısıyla bu trafiğin artık buradan geçmemesi adına Kanal İstanbul Projesi önemli. Burada bizim amacımız yeni bir şehir, rezerv alan yaratmak değil" açıklamasında bulundu.

DİĞER HABERLER

Nöbetçi eczaneler