E Nabızdan Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

E Nabızdan Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

E nabızdan aşı randevusu nasıl alınır? 55 yaş üstü aşı randevusu için randevu alma işlemi başladı. Aşı randevusu alma ile ilgili son dakika gelişmeleri merak edilirken beklenen açıklama geldi.

SAĞLIK - 2021-04-24 17:30:09

E nabızdan aşı randevusu nasıl alınır? 55 yaş üstü aşı randevusu için randevu alma işlemi başladı. Aşı randevusu alma ile ilgili son dakika gelişmeleri merak edilirken beklenen açıklama geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabında 55 yaşından büyüklerin aşılaması için bir açıklama gerçekleştirdi. 55 yaşından büyük olanlar ise aşının ne zaman yapılacağı ve randevu alma ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Aşı randevusu e-Devlet ve MHRS üzerinden alınabiliyor. Peki 55 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır? 55 yaş üstü aşı ne zaman olacak?

55 yaş üstü aşı ne zaman yapılacak? sorusunun cevabı gündemde araştırılan konular arasında yer alıyor. Aşılama dönemi ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı. Bakan Koca'nın açıklamasında 55 yaşından büyük yer aldı. e-Devlet ve MHRS üzerinden aşı randevusu alma ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki 55 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır?

55 YAŞ ÜSTÜ AŞI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama süreci ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Koca şu ifadeleri kullandı; "Bugün itibariyle aşılama programında yeni bir safhaya geçiyoruz. Aşılamada sıra 55 yaşından büyüklere geldi. Sırası gelen vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum. Aşı programımız tedarik koşullarına bağlı olarak kararlılıkla sürecek."

55 YAŞ ÜSTÜ AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Peki, e nabızdan aşı randevusu nasıl alınır? aşı randevusu MHRS ve e-Nabız üzerinden oluşturulabiliyor. Aşı randevusu aynı zamanda telefon ile de alınabiliyor. MHRS Alo 182 hattını arayarak aşı randevularını alabiliyor. Aşı durumu sorgulamak için aralarda boşluk bırakarak AŞI, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarası son 4 hanesi 2023'e kısa mesaj atılıyor.

DİĞER HABERLER

Nöbetçi eczaneler