İstanbul Kahvaltı Mekanları Avrupa Anadolu Yakası En İyi En Güzel Serpme Kahvaltı Yerleri 2021

İstanbul Kahvaltı Mekanları Avrupa Anadolu Yakası En İyi En Güzel Serpme Kahvaltı Yerleri 2021

​İstanbul kahvaltı mekanları arasında öne çıkan en iyi ve en güzel serpme kahvaltı yerleri ve dahası 2021'e özel yazımızda!..

YAŞAM - 2019-01-04 23:39:15

İstanbul kahvaltı mekanları içerisinde en iyi kahvaltı mekanları arasında tercih yapmak neredeyse imkansız. Biz de Kayabasimahallesi.com olarak; ziyaretçilerimiz için hazırlamış olduğumuz İstanbul kahvaltı mekanları başlıklı hafta sonuna özel İstanbul kahvaltı mekanları yazımızda, ailecek ya da dostlarınızla başbaşa güzel vakitler geçirebileceğiniz en güzel kahvaltı mekanları ve serpme kahvaltı müdavimleri için İstanbul'da serpme kahvaltı mekanları listemizi titizlikle hazırladık.​ Lafı fazla uzatmadan İstanbul kahvaltı mekanları arasında öne çıkan İstanbul kahvaltı yerleri listemize geçelim...

Genellikle çoğu insanın en sevdiği öğündür sabah kahvaltısı. Hafta sonuna gelinmeden İstanbul kahvaltı mekanları arasında en iyileri için planlar yapılır, hafta içi bilgisayar başında İstanbul kahvaltı mekanları ya da İstanbul'da en iyi kahvaltı mekanları şeklinde aramalar yapılır. Bu derdinize azıcık derman olalım istedik ve fark yaratan İstanbul kahvaltı mekanları arasında menüleri ve hizmet kalitesi ile öne çıkan İstanbul kahvaltı mekanları listesini siz değerli okurlarımız için hazırladık.

Peki İstanbul'da yaşayanlar için mutlulukla bir ilgisi olan kahvaltıyı İstanbul kahvaltı mekanları arasında yapabilecekleri en iyi mekanlar neresidir? İstanbul kahvaltı mekanları içinde en güzel mekan nerededir ve İstanbul kahvaltı mekanları listelerinde hangi mekanlar seçilmelidir?

Sizi daha fazla meraklandırmadan İstanbul'da en güzel kahvaltı mekanları listesini teker teker sıralayalım ve siz de ajandanızda İstanbul kahvaltı mekanları adresleri için yer açın. Çünkü güne ne kadar iyi başlarsanız o kadar güzel gider. İşte İstanbul kahvaltı mekanları listemizin başında yer alan ilk mekan:

İstanbul kahvaltı mekanları: Doğu ve Batı'nın kesişimi: Moda Van Kahvaltı Evi

Önünde uzun uzun kuyruklar oluşturduğumuz, saatlerce o masa boşalsın diye kötü bakışlarımızla oturanları yemeğinden ettiğimiz, oturduktan sonra da aç kurtlar gibi yemek yediğimiz yerdir burası.

İstanbul kahvaltı mekanları içinde sanırsak dünyadaki en geniş kahvaltı sofrasıdır. Nişantaşı kahvaltı mekanları ya da Cihangir kahvaltı mekanları dışında favorimiz Moda’daki Van Kahvaltı Evi. Bahçesi oldukça geniş ve yeşil. Moda sahiline de epey bir yakın.

Otlu peynirinden murtuğasına, haşhaş ezmesinden kaymağına, tahin pekmezinden çemenine kadar her şeyi silip süpürebilirsiniz. Eğer siz de İstanbul kahvaltı mekanları şeklinde arayışta iseniz mutlaka gidin, görün ve deneyin diyoruz...

Moda Van Kahvaltı Evi adres: Moda Cad. No: 163/A Moda, Kadıköy, İstanbul

İstanbul kahvaltı mekanları Sadelik ve lezzet bir arada: Naif
İçinizi titretmeye başlayan kışın şu soğuk günlerinde kim Bodrum veya Alaçatı’da olmayı istemez ki? İşte Naif, Karaköy’ün beton gri apartmanlarından sizleri alıp Ege’nin mavisine götüren İstanbul kahvaltı mekanları listemizdeki nadide yerlerden biri.

Bergama tulum peyniri, Ezine klasik beyaz peynir, çeçil peyniri, Edremit siyah zeytin, taze kuru meyveler, ev yapımı reçeller, çılbır, pişi kahvaltıda yiyebileceğiniz lezzetli ve doğal seçeneklerle İstanbul kahvaltı mekanları derseniz ok deriz!..

İstanbul kahvaltı mekanları listemizde yer alan adı gibi naif olan bu mekanda serpme kahvaltı menüsü mevsime göre değişiklik görteriyor ve ürünlerinde çoğu kaynağına yakın yerlerden getirtiliyor. Bu sebeple İstanbul kahvaltı mekanları arayanların içleri de gönülleri de ferah olsun!

Naif adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Mumhane Caddesi, No 52, Beyoğlu, İstanbul

İstanbul kahvaltı mekanları: Mutluluk tam da böyle bir şey: Ceviz Ağacı

Eğer Koşuyolu civarında bir kahvaltı yapmayı düşünüyorsanız İstanbul kahvaltı mekanları arasında gitmeniz gereken öncelikli adreslerden biri Ceviz Ağacı. İstanbul kahvaltı mekanları listemizde yer alan bu güzel mekan mutlaka ama mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Görüp görebileceğiniz en zengin kahvaltı menülerinden birine sahip olan mekanda sofradan mutsuz kalkma ihtimaliniz sıfır.

Mis gibi sucukları, birbirinden taze malzemelerle dolu sebze çeşitleri, meyveleri, yumurta çeşitleri ve daha neler neler... Özellikle yumurta ekmeklerinin tadını mutlaka deneyin. 

Tatlılarıyla ünlü bu mekanda günü uzatıp bir tatlıların tadına da bakmaz isteyebilirsiniz. İstanbul kahvaltı mekanları içeriğimizde gidebileceğiniz bir mekan

Ceviz Ağacı adres: Koşuyolu Mahallesi, Muhittin Üstündağ Caddesi, No 85, Kadıköy, İstanbul

İstanbul kahvaltı mekanları: Hem kahvaltı hem brunch: OPS

Karaköy’ün en eskilerinde sayılır. İstanbul kahvaltı mekanları içeriğimizi hazırlarken gördüğümüz ve tasarımıyla bize içler çektirmiş, her bir dekora bakıp “evim olunca bundan alacağım” dedirtmiş İstanbul kahvaltı mekanları içinde pek de güzel bir mekandır kendisi.

Bir de hafta sonuysa eğer tam festival havasında ama OPS dendiği zaman Arnavut Kahvaltısı hemen akla düşüyor. Nasıl olduysa mekan ve bu kahvaltı aynı anda anılıyor. İstanbul kahvaltı mekanları arayışınızda size ops dedirtecek bir mekan! İçinde eski kaşar, örgü peyniri, Arnavut Salatası, kuru et ve kesik biber olan bu kahvaltı tabağı epey bir doyurucu.

Özellikle Pazar sabahları uzun yürüyüşler sonrası buraya gelinip kahvaltı yapmanın değeri paha biçilemez.

OPS adres: Beyoğlu, Mumhane Cad. 45/B, İstanbul

İstanbul kahvaltı mekanları: organik ve vintage: Privato
İstanbul kahvaltı mekanları arasında tercih etmenizi tavsiye ettiğimiz bu mekan ise Tünel’den Galata’ya inerken sağ tarafa düşüyor. Hafta sonu yer bulmak adeta imkansız. İstanbul kahvaltı mekanları arasında en iyilerden bir tanesidir kendisi. Dakikalarca birinin kalkmasını beklemelisiniz. Ama o boşa geçen dakikalar burada yapacağınız kahvaltıya değer. Bir kere her şeyi kendileri yapıyorlar, her şey organik. Mesela bir reçelleri var ki içerisinde asla şekere rastlayamazsınız. Yerken sanki meyvenin kendisini yiyormuş gibi hissedebilirsiniz. Privato da İstanbul kahvaltı mekanları listemize orta sıradan giriş yaptı.

Mekanın dantel masa örtüleri, vintage tabak fincanları sizi eski götürmeye niyetli.

Privato adres: Şahkulu Mh., Galip Dede Caddesi No:3, 34420 Şişhane Beyoğlu, İstanbul

İstanbul kahvaltı mekanları: Manzara eşliğinde: Lokma

Şimdi de rotamızı Rumelihisarı'na doğru çeviriyor, doğal malzemelerle hazırladığı menüsüyle bizi bizden alan mekanlardan birine, İstanbul kahvaltı mekanları kadar aranan ve Rumelihisarı kahvaltı mekanları söz konusu olduğunda adından söz ettiren Lokma'ya doğru koşar adım gidiyoruz...

Sadece manzara için bile gidilesi bu güzel mekanın kahvaltı menüsü oldukça zengin. %100 manda kaymağından organik ev reçellerine, meyve salatasından mıhlamaya birçok kahvaltılığı bir arada bulmak mümkün.

Lokma adres: Rumelihisarı Mahallesi, Yahya Kemal Caddesi, No 12, Sarıyer, İstanbul

İstanbul kahvaltı mekanları: pek tatlı, çok tatlı: Datlı Maya

İstanbul kahvaltı mekanları konusunda sıkı bir araştırma yaparken Datlı Maya’yı pastörize ve rafine edilmiş gıdalara mesafeli duruşuyla tanıdık. İstedik ki İstanbul kahvaltı mekanları arayan okurlarımız da bu eşsiz mekanı tanısın. Çok Datlı olduğu için de çok sevdik. İstanbul kahvaltı mekanları araştırması yaparken görüp de ziyaret ettiğimiz bu mekan ise Firüzağa kahvesinin hemen karşısında yer alıyor. Mekanda dillere destan bir kahvaltı menüleri var. Antalya zahteri, Kazdağları kekikleri ile marine edilmiş kurutulmuş domates, dağ keçisi peyniri, Gemlik siyah zeytini nefis seçeneklerden.

Açıkçası saymakla bitiremeyeceğimiz kadar çok ve her biri nefis onlarca kahvaltılık ürünleri var. İstanbul kahvaltı mekanları olarak önerebileceğimiz, kendisi küçük, iddiası büyük olan bu mekan İstanbul kahvaltı mekanları kategorisinde serpme kahvaltı için biçilmiş kaftan!

Datlı Maya adres: Firuzağa Mah., Türkgücü Cad. 59/A, Cihangir, İstanbul

İstanbul kahvaltı mekanları: kaçıp huzur bulmak için: Kulindağ Dağ Evi

İstanbul’un keşmekeşinden usandığınız anda sizi yeşillikler arasında bekleyen dünya tatlısı Kulindağ Dağ Evi var. Şehrin gürültüsünden uzakta, ormanın, huzurun tam içinde.Sadece İstanbul kahvaltı mekanları arasında değil, Beykoz kahvaltı mekanları arasında da bir araştırma yapıyorsanız doğru yerdesiniz!

İstanbul kahvaltı mekanları listemizdeki hoş ve güzel yerlerden biri olan ve yeşiliyle, atmosferiyle sizi mest edecek bu dağ evinin damak tadını iyi bilenlere layık bir de serpme kahvaltı menüsü bulunuyor. Hafta içi serpme ve kahvaltı tabağı şeklinde servis ettikleri kahvaltı, hafta sonu oldu mu açık büfeye dönüşüyor.

Listemizde yer alan İstanbul kahvaltı mekanları arasında birçok mekanın mutfağında bulunan beyaz peynir, taze kaşar, Kars kaşarı, lor, yeşil ve siyah zeytin, domates, salatalık, üç çeşit salata, tereyağı, bal, reçel çeşitleri, mısır gevreği, yoğurt, patates, biber, patlıcan kızartma, haşlanmış yumurta, sote sosis, poğaça, karışık pizza, haşhaşlı çörek, otlu pide, mercimekli pide, çikolatalı ekmek, mevsim meyveleri o masadan kalkmanıza izin vermeyecek lezzetlerden. Sahanda sucuk, pastırma, menemen gibi kahvaltınızı taçlandıracak ekstra lezzetler de yok değil.

İstanbul kahvaltı mekanları olarak en iyisi olan mekan, Beykoz Ormanları’nın içinde yer almakta. Hem ruh hem de karın doyuran bu doğa harikasındaki mekana en yakın zamanda gidin ve huzura erin.

Kulindağ Dağ Evi adres: Mahmut Şevket Paşa Köyü, Ayvalıdere Yolu, No: 6, Beykoz, İstanbul

İstanbul kahvaltı mekanları: say say bitmeyen çeşitleriyle: Çeşme Bazlama Kahvaltı

Ta Çeşme’lerden kopup gelen ve biz İstanbullular’ın yüzünü güldüren Bazlama Kahvaltı’yı es geçecek değiliz.

Kahvaltı menülerinde, açık söylemek gerekirse bir biz eksiğiz. Trabzon’dan tereyağı, ev yapımı reçeller, Kayseri’den gelen ev yapımı sucuk, acuka, menemen, çay, sıcak sıcak gelen pişiler, bazlama, kuru meyveler, cevizli-haşhaşlı katmerler gibi ucu bucağı olmayan kahvaltı çeşitlerinden sadece birkaçı. İstanbul kahvaltı mekanları listemizdeki hoş ve sıcak mekanlardandır kendileri.

Çeşme Bazlama Kahvaltı adres: Teşvikiye Neighborhood, Ahmet Fetgari Sokak, No 40 / A, Şişli, Istanbul

İstanbul kahvaltı mekanları: zaman burada duruyor: Forno Balat

İstanbul kahvaltı mekanları aramalarında mantar gibi çoğalan mekanların semtidir Balat. Üstüne kaç mekan açılıp kapandı ama kendisi Balat kahvaltı mekanları arasında en iyisi olmayı sürdürüyor. Onların da deyimiyle Forno, "İnsanların durmadan koşuşturduğu bir hayatta, sanki zaman durmuş gibi dinlenebildikleri bir yer."

Hem lahmacunları hem pizzaları, hem de hafta sonu verdikleri, gözümüzü fıldır fıldır döndüren açık büfe kahvaltılarıyla İstanbul kahvaltı mekanları yazımızda tam puan veriyoruz mu güzel mekana.

Organik reçeller, meyve salatası, salatalık, manda kaymağı, acuka, zeytin ezmesi, kavurmalı sahanda yumurta, taş fırında yumurta, ucu bucağı olmayan peynirler tabağınızda yerini alması gereken lezzetlerden. Bir de ne yapıp etseniz de uzak duramayacağınız leziz hamur işleri var. Özellikle çıtır çıtır tereyağlı kruvasanı, sıcacık pideleri, ev yapımı ekmekleri ve kahvaltıların baş tacı sıcacık simitleri bu kahvaltının yıldızlarından.

Forno Balat adres: Balat Mahallesi, Kireçhane Sokak, No 13. Fatih, İstanbul

İstanbul kahvaltı mekanları: en mutlu kahvaltı: Mum’s Cafe
İstanbul kahvaltı mekanları yazımızdaki durağımız bu kez serpme kahvaltıya yeni bir soluk getiren Mum’s Cafe.

Huzurlu pazar gününe yakışır sakinliği, ev ortamındaki sıcaklığı ve fark yaratan kahvaltı çeşitleriyle seviyoruz kendisini. Ekşi maya ekmeklerden ev yapımı reçellere, tahin ve pekmezden söğüş salataya, o kadar çeşidi bir arada gördüğünüze şaşıracağınız peynirlerinden zeytinlere, pofudukluğuna bayılacağınız pancake’ten her birini denemeniz gereken ev yapımı reçellere kadar bu kahvaltıda yok yok!

İstanbul kahvaltı mekanları arayan okurlarımız bu keyfe hiç ara vermeden devam etmek isterse, günlük ve taze çıkan tatlılarından deneyebilir.

Mums Cafe adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Mumhane Caddesi, Fransız Geçidi Sokak, No 1/16-17, Beyoğlu, İstanbul

İstanbul kahvaltı mekanları: samimi kahvaltıların mekanı: Küff
İstanbul kahvaltı mekanları, Nişantaşı kahvaltı mekanları, Balat kahvaltı mekanları ve Karaköy kahvaltı mekanları derken vapura atlayor ve geçiyoruz Kadıköy kahvaltı mekanları araştırmamız için Kadıköy durağımıza. Çünkü İstanbul kahvaltı mekanları ararken iyi bir kahvaltı uğruna yapmayacağımız çok az şey vardır! Kadıköy’ün duvarları sanat kokan, en samimi mekanlarla bezeli mahallesi Yeldeğirmeni ise rotamız. Mahalle sıcaklığında, İstanbul kahvaltı mekanları ve Kadıköy kahvaltı mekanları denildiğinde kahvaltılarıyla bir ayağımızı oraya bağlayan Küff ise İstanbul kahvaltı mekanları listemizin Kadıköy kahvaltı mekanları hedefindeki mekan.

Hafta içi hafta sonu demeden kalabalığı ile meşhur Küff’te köy kahvaltısı en sevdiğimiz. Ezine, Erzincan tulumu gibi peynirlerin fink attığı bu kahvaltıya alternatif de var: Simitli sokak kahvaltısı. Açlık durumunuza, ağız tadınıza göre sizi kendine mest edecek kahvaltılar yanında leziz kahvelerinden de deneyiniz.

Küff adres: Rasimpaşa Mahallesi, Karakolhane Caddesi, No 54/B, Kadıköy, İstanbul

İstanbul kahvaltı mekanları: Başakşehir kahvaltı mekanları derseniz: Saklıbahçe deriz

Hafta sonları vakit geçirmek ve kafa dinlemek için siz de birçok insan gibi İstanbul kahvaltı mekanları listelerine mi göz atıyorsunuz? ya da bir günlüğüne de olsa İstanbul'un stresinden kaçmak mı istiyorsunuz? O zaman vakit kaybetmeden Başakşehir'e bağlı Şamlar köyü sınırları içinde yer alan ve muhteşem göl manzarası ile insanın ruhunu dinlendiren ve İstanbul kahvaltı mekanları denildiğinde mutlaka ama mutlaka tercih edilen Saklıbahçe tam da size göre.

İstanbul kahvaltı mekanları listemizin son mekanı olan Saklıbahçe, zengin serpme kahvaltı menüsü ile gün boyu kahvaltı imkanı sunuyor. Şimdi de sıra geldi İstanbul kahvaltı mekanları listemizde yer alan en ilginç ve bir o kadar da şaşıracağınız bir bilgiyi paylaşmaya...

Yaklaşık on beş bin metrekarelik bir alanda açık, kapalı ve göl manzaralı terasları ile hizmet sunan Saklıbahçe, İstanbul kahvaltı mekanları ya da et mangal yerleri şeklinde arama ihtiyacı hissedip ziyarete gelen misafirlerine sunduğu et mangal menüleri için gereken etlerin tedariğini de kendi çifliklerinde yetiştirdiği büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elede ediyor. Saklıbahçe'nin uzman kasapları tarafından ilmek ilmek işlenen et mangal menülerini mutlaka denemeniz tavsiye ediyoruz. Siz mangal menülerinin ya da kahvaltı menülerinin tadına bakarken çocuklar da kendilerine özel hazırlanan oyun parklarında oyun oynayabilir. Şimdi de ikinci ilginç ve bir o kadar da güzel olan ikinci bir bilgiyi daha paylaşalım. İstanbul kahvaltı mekanları arasında ilk başlarda yer alan Saklıbahçe'de bir de hayvanat bahçesi yer alıyor. Hem de öyle böyle bir hayvanat bahçesi değil. İçerisinde onlarca sevimli hayvanın barındığı muhteşem bir hayvanat bahçesi.

Saklıbahçe adres: İstiklal Cad. No: 255 Şamlar Köyü İstanbul / Başakşehir

Evet, geldik İstanbul kahvaltı mekanları listemizin sonuna. Not olarak; İstanbul kahvaltı mekanları listemizde yer alan mekanları ziyaret ettikten sonra görüşlerinizi bu yazımızın altında yer alan yorum bölümünden paylaşmayı unutmayınız!

Eğer siz de kahvaltı menülerinizde, özellikle de serpme kahvaltı menüleri konusunda iddialı iseniz ve benim de mekanım İstanbul kahvaltı mekanları listesinde yer alsın diyorsanız, mekanınızı İstanbul kahvaltı mekanları listemizde yayınlayabiliriz. Öyle para mara da istemiyoruz. Fakat verirseniz de almayız demiyoruz :)

İstanbul kahvaltı mekanları listesinde yer almak için bize info@kayabasimahallesi.com mail adresimizden ulaşabilirsiniz.

DİĞER HABERLER

Nöbetçi eczaneler