Sağlıklı Zayıflamak İstiyorum Diyenlere Öneriler ve Hızlı Zayıflama Diyet Listesi

Sağlıklı Zayıflamak İstiyorum Diyenlere Öneriler ve Hızlı Zayıflama Diyet Listesi

Zayıflamak için çeşitli yöntemleri deneyip başarılı olamadınız mı? gerçekten zayıflamak istiyorum diyenler için son derece sağlıklı olan bu özel diyet ve diyet listesi işinizi kolaylaştıracak.

SAĞLIK - 2018-06-28 23:27:28

Türkiye gibi yemek cenneti bir yerde yaşamak kilo almamak çok zor! zayıflamak için diyet haricinde klişelerin dışında size vereceğimiz bu önerilerin uygulanması çok basit. Listemizdeki 13 adımla sıkıcı diyetlere ve zorlu sporlara gerek kalmayacak. İşte sizler için hazırladığımız diyet listesi:

1-Ödemlerinizden kurtulun

Zayıflamak istiyorum diyorsanız her şeyden önce kesinlikle ödemlerinizden kurtulun çünkü inen şişkinlikler sonucu kendinize daha çok inanırsınız. Üstelik ödemlerden kurtulmadığınız müddet ne yapsanız boştur.

2-Yemek yemeden yarım saat önce bir bardak su için

Zayıflamak için tabii ki de bol bol su içmek önemli ama bu daha etkili. Bu şekilde mideniz su ile dolacak ve daha çabuk doyacaksınız. Yemek yerken de su tüketebilirsiniz ama bu tabii ki de daha çabuk acıkmanıza neden olacaktır. Bu durumda küçük atıştırmalıklara başvurabilirsiniz.

3-Greyfurt gibi meyveler tüketin

Greyfurt, mandalina, portakal, limon, maydanoz gibi iştahınızı kesen yiyecekler tüketebilirsiniz. Kefir ve ayran da aynı şekilde hızlı bir şekilde açlığınızı bastırabilir. Karpuz gibi sulu besinleri de tüketebilirsiniz.

4-Yemek yerken başka bir şeyle ilgilenmeyin

Yemek yerken televizyon, telefon, tablet hatta gazete ve kitabı elinizden bırakın. Tamamen yemeye odaklanın. Çünkü başka şeyle uğraşırsanız beyniniz ne yediğinizi anlayamaz ve siz kusana kadar yemeye devam edebilirsiniz. Midenizin dolması değil gözünüz doyması gerekli. Çünkü size tokluk hissi veren mide değil beyindir. Aynı şekilde yemek yerken bu tip şeylerle uğraşmaya devam ederseniz bu bir alışkanlık olur ve o şeyi yaptığınızda yeniden acıkırsınız.

5-Küçük tabak kullanın

Büyük tabak elinize alırsanız onu doldurma ihtiyacı hissedersiniz ve tabii ki de doldurduğunuzu yemek. Bunu aynı zamanda gittiğiniz alışveriş sepetlerinde de kullanabilirsiniz. Küçük bir sepet alırsanız çabuk dolacağı için fazla bir şey almanıza gerek kalmaz.

6-Yemekleri çok çiğneyin

Bu şekilde yemekle çok uğraşırsanız doldurduğunuz tabağı bitirmeden kalkmaya alışırsınız. Yani yemeğinizle oynayın.

7-Yavaş yiyin

Hızlıca bitirirseniz hızlı acıkırsınız ve “Ne yedim ki?” düşüncesine girersiniz. Aynı şekilde yeniden hızlı yer ve yeniden hızlıca acıkırsınız.

8-Aynı şeyleri yemeyin

Midenizi şaşırtın. Her gün aynı şeyi koymayın önünüze, buna kahvaltı da dâhil. Çünkü vücut o besini sindirmeye alışacağı için bir süre sonra eritmemeye başlayacaktır. Hatta midenizi çok şaşırtıp arada pizza yiyin!

9-Yağ yemek de önemli

Bu sizi çok şaşırta bilir ama yağ yiyin. Çünkü A,D,E ve K vitaminleri yağda çözülen vitaminlerdir. Bu vitaminler çözülecek yağ bulmadıkları durumda vücutta depolanmaya başlar. Yani her gün haşlama yemeyin! Vücudun yağa da ihtiyacı var. Tabii ki de dozu abartmayın!

10-Yemekten sonra en az yarım saat boyunca dik bir pozisyonda oturun.

Kesinlikle yan bile yatmayın. İzin verin yedikleriniz sindirime girsin. Eğer imkanınız varsa zayıflamak için spor da son derece önemli olacaktır.

11-Sınır koymayın

Bir şeyi yememek için kendinizi kısıtlamayın. Çünkü yapma denileni yapan bir milletiz. Kendinize çikolata yemeyeceğinizi söylerseniz onu daha çok ister ve elde ettiğinizde normalden daha çok tüketirsiniz. O şeyden uzak durmak için gireceğiniz stres sonucu salgılanan hormonlardan alacağınız kilo o şeyi yediğinizde alacağınız kilodan daha fazladır. Stres içindeyken kilo almanızın nedeni de budur.

12-Soğuk bir odada uyuyun

Geceleri soğuk bir yerde uyuduğunuz takdirde vücut sıcaklığını korumak için metabolizma çalışmaya devam edecek. Hiçbir şeyle uğraşmayan vücudunuz tamamen vücut sıcaklığına yoğunlaşacak ve bu şekilde uyurken de zayıflamaya devam edeceksiniz.

13-Kendinize inanın

İnanç her şeyden önemlidir. Hiçbir şeyi değiştirmeden sadece zayıflayacağınıza inanırsanız zayıflarsınız. Çünkü vücudunuzu yöneten beyninizdir, beyninizi yönlendiren de sizsiniz. Siz ne derseniz o olur!

DİĞER HABERLER

Nöbetçi eczaneler