deneme bonusu

Boğaz Ağrısı İçin Ne İyi Gelir Nasıl Geçer

Boğaz ağrısı herkesin muzdarip olduğu, mutlaka yasadığı bir durumdur. Bu haberimizde boğaz ağrısına iyi gelen şifalı bitkileri ve öncesinde ise boğaz ağrısının nedenlerinden bahsedeceğiz. Boğaz ağrısının sebeplerine bir göz atalım...

Boğaz Ağrısı İçin Ne İyi Gelir Nasıl Geçer

Boğaz ağrısının ilk temel nedenleri virusler ve bakterilerdir. Ancak tek sebebi bunlar olmayabilir. Larenjite, akut larengotrakeit, sinüzit, allerjik rinit, reflü, akciğer enfeksiyonları ve tümörler de boğaz ağrısının nedenleri arasında yer alır.

Boğaz ağrısı bulaşıcı mıdır?

Bu soru bir çoğumuzun aklına geliyordur. Boğaz ağrısı, ağrısının sebebine bağlı olmak şartıyla bulaşıcı özellik gösterir. Viral enfeksiyonlar ve A grubu beta hemolitik streptokok adı verilen bakteriye bağlı oluşan enfeksiyonların bulaştırıcılık oranları yüksektir. Gelin şimdi viral enfeksiyonlar ve A grubu Beta Hemolitik Streptokok nedir ona bakalım?

Viral enfeksiyonlar virüslerin çeşitli tipleri tarafından oluşturulan hastalıklara verilen genel bir isimdir. Virüsler soğuk algınlığı, grip ve siğil olarak bilinen bulaşıcı hastalıklara neden olduğu gibi HIV/AIDS, çiçek ve hemorajik ateş gibi ciddi hastalıklara da neden olabilirler. Bu viruslerin de birtakım belirtileri vardır. Gelin bir de bu belirtilere bir göz atalım;

  • Ateş
  • Yorgunluk
  • Baş ağrısı
  • Öksürük
  • İshal
  • Karın ağrısı
  • Boğaz ağrısı

Bu belirtilerin hepsi bulunmak zorunda değil. Hepsi bulunabileceği gibi sadece bir kaçı da bulunabilir.

Eğer ki;

Şikayetleriniz 7 günden fazla sürüyorsa,
Ateş 5 günden daha uzun sürüyorsa,
Nefes darlığı oluyorsa, mutlaka doktora başvurmanız gerekir.

Bir diğer boğaz ağrısının etkeni Beta Hemolitik Streptokok nedir?

Çoğunlukla boğaz enfeksiyonu ya da ciltte impetigo şeklindedir ve hafiftir. Ayrıca, sinüzit, orta kulak iltihabı ve zatürreye, nadiren de olsa ağır, hayatı tehdit edici enfeksiyonlara da neden olur. A grubu Beta Hemolitik Streptokoklar, boğaz ağrısı, ateş ve döküntü ile seyreden kızıl hastalığının da etkenidir. Beta mikrobunun tanısı için boğaz kültürü yaptırılmalıdır. En sık kış aylarında görülür. Özellikle çocuklarda yemek yemede güçlük yaşanabilir. Sıvı gıdaları tercih etmelisiniz. Bol sıvı alınmalı ve istirahat edilmeli.

Boğaz ağrısına bitkisel çaylarla da ek tedavi uygulayabilirsiniz. Tabii doktorunuza danışarak. Bu bitki çaylarından Okaliptüs, Papatya ve Adaçayı birkaçıdır.

Adaçayı hazırlamak için; 2 çay kaşığı adaçayına 1 bardak kaynar su ilave edin ve 5 dakika demlensin. Ayrıca bir iki damla limon ilave etmeniz C vitami desteği saglayabilir.

Papatya çayı hazırlamak için; 1 tatlı kaşığı papatya çiçegini bir su bardağı kaynar suyun içine atarak demleyemeye bırakın. 5 10 dakika demlendikten sonra süzerek afiyetle içebilirsiniz.

Gel gelelim boğaz ağrısı sonuç olarak hepimizin muzdarip olduğu veya olabiliceği rahatsız edici bir durumdur. Nedeni çok basit olmayan sebepleri dahi olabilir. Bu yüzden siz siz olun hiçbir rahatsızlığı hafife almayın ve öncelikle mutlaka bir hekime başvurun.

boğaz ağrısı için ne yapılmalı boğaz ağrısı için ne iyi gelir boğaz ağrısı ve gribe ne iyi gelir bogaz agrisina ne iyi gelir boğaz ağrısı için ne yapılmalı boğaz ağrısı neden olur geçmeyen boğaz ağrısı boğaz ağrısı nasıl geçe
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Başakşehirli Gençler Bütef’e Yoğun İlgi Gösterdi 23 Nsn.
Başakşehirli Gençler Bütef’e Yoğun İlgi Gösterdi 23 Nsn.
Arslan Halı Yıkama: İstanbul'un Tercihi!
Arslan Halı Yıkama: İstanbul'un Tercihi!